Goud Verkopen

Wil jij jouw fysieke goud verkopen? Heb je geen online account of een goudrekening? Dan kan je jouw goud verkopen aan een handelaar. Bij een goudhandelaar die ook inkoopt kan jij jouw fysieke goud weer omzetten in valuta waar je mee kan betalen. Bekijk van tevoren goed of een handelaar jouw goud in de vorm die jij bezit ook wil inkopen. Sommige handelaren kopen bijvoorbeeld alleen sieraden in. Daar kan je niet terecht met je goudbaren of gouden munten die je wil verkopen.

Goed om te weten!

Bij het verkopen van je goud wil je, in tegenstelling tot bij het kopen van goud, dat de prijs zo hoog mogelijk is. Wanneer hiervoor het ideale moment precies is is niet te voorspellen. De keus van het juiste moment ligt helemaal bij jezelf. Het beste advies wat wij je kunnen geven is jezelf goed te informeren en houdt de prijs in de gaten. Staat de koers gunstig en krijg jij meer voor je goud dan bij aanschaf? Dan zou verkopen best verstandig kunnen zijn.

In het verleden behaalde resultaten…

…bieden ook hier geen garantie voor de toekomst. Máár, zijn wel een goed referentiekader(volgens ons). Nee je kan er geen voorspellingen mee maken of beloftes op baseren. Wel zijn deze resultaten handig om tot je beschikking te hebben. Het leert ons namelijk wel dat goud een relatief goede investering kan zijn voor de lange termijn.

Actuele Goudprijs (spotprijs) - 2015 tot nu

Rendement afgelopen 15 jaar

2005
+35,7%
2010
+38,2%
2015
-2,1%
2006
+10,2%
2011
+12,6%
2016
+11,3%
2007
+19,0%
2012
+6,6%
2017
-1,0%
2008
+9,7%
2013
-30,5%
2018
+ 4,1%
2009
+21,1%
2014
+14%
2019
+20,6%
Gemiddelde
+11,3%

Bron: World Gold Council

Gunstige prijs, verkopen.

Is de goudprijs gunstig? Dan kan je overgaan tot het besluit om je goud te gaan verkopen. Wanneer je een online account hebt bij een goudhandelaar dan kan je dit vaak direct online regelen. Het geld staat vaak dezelfde dag nog op je rekening. Heb je dit niet en heb je fysiek goud liggen wat je wil verkopen. Dan is het verstandig om een goudhandelaar te zoeken die jouw fysieke goud kan en wil kopen.

Informeer voor je met jouw goud op pad gaat of een afspraak noodzakelijk is. Soms is er voor bepaald gewicht aan goud een afspraak nodig. Ook is het handig om er zeker van te zijn dat het kantoor van jouw keuze, daadwerkelijk het type goud inkoopt wat jij hebt.

De Spotprijs?

De spotprijs is de prijs die men hanteert op het moment van verkoop van goud. Voortgevloeid uit het engels “buy on the spot”. Wat vrij vertaald overeenkomt met: de prijs die je ergens voor krijgt bij directe verkoop en levering. In de volksmond zijn er verschillende verwijzingen en uitdrukkingen die gebruikt worden; wereldgoudprijs, de goudkoers, de dagprijs, de cash-price of prijs bij contante betaling. Ze verwijzen allemaal naar de “spotprijs”, en dat is in principe de meest actuele prijs voor goud op dat moment.

Actuelegoudprijs.nl
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken