Goud kopen

Goud kopen kan op verschillende manieren, één van de manieren is het fysiek aankopen van puur goud. Ben jij van plan om goud te gaan kopen, bekijk dan ons overzicht van het online aanbod in fysiek goud. Goudbaren en gouden munten van puur goud, met uiteraard een zuiverheid van 99.9%. Lees meer over het kopen van goud en bekijk het aanbod:

Bekijk de mogelijkheden

Het kopen van fysiek goud gebeurt over het algemeen door Spaarders of beleggers. De Spaarders proberen een deel van hun vermogen vast te leggen in goud, voor later. Terwijl een belegger (of investeerder) wil proberen te profiteren van gunstige koersschommelingen en zo geld te verdienen aan het kopen en verkopen van goud. Daarnaast kan je ook beleggen in goud door te investeren in goud ETF’s of beleggingsinsrumenten. Hierbij wordt vaak de waarde ontleend aan de spotprijs van goud.

Het juiste moment

Het is lastig te voorspellen wanneer je het beste goud kan kopen, maar dat is geen antwoord op de vraag wat het “juiste moment” is om goud aan te schaffen. Dat begrijpen we.

Wanneer je gaat beleggen in goud, fysiek goud, moet je onthouden dat je dit doet voor de lange termijn. De afgelopen 15 jaar is de prijs voor goud duidelijk gestegen, al is de prijs sinds 2005 af en toe iets gedaald het gemiddelde is toch zo’n 11,3%. En dat is meer dan een gemiddeld rentepercentage van een bank. Het belangrijkste is misschien nog wel: weet wat je koopt tegen welke prijs, en weet wat je verkoopt tegen welke prijs. En onthoud ook met het investeren in goud loop je een risico.

Vaak kan je achteraf pas zeggen of het een goed moment is geweest om goud te kopen of verkopen. Maar heel zelden weet je bijna zeker dat er de komende tijd geen beter moment komt. Dit komt doordat het kopen van goud je het beste kan doen wanneer, uiteraard, de koers zo laag mogelijk is. En voor het verkopen geld precies het tegenovergestelde, dan wil je dat de koers zo hoog mogelijk is. Wanneer dat beide lukt, heb je het beste rendement behaald. Houdt de koers in de gaten, bekijk wat grafieken m.b.t. het verloop van de prijs in de afgelopen 3 maand. En als jij denkt dat het moment daar is, koop jij jouw goud.

Actuele Goudprijs (spotprijs) - 2015 tot nu

Rendement afgelopen 15 jaar

2005 +35,7% 2010 +38,2% 2015 -2,1%
2006 +10,2% 2011 +12,6% 2016 +11,3%
2007 +19,0% 2012 +6,6% 2017 -1,0%
2008 +9,7% 2013 -30,5% 2018 + 4,1%
2009 +21,1% 2014 +14% 2019 +20,6%
Gemiddelde +11,3%

Bron: World Gold Council

Goud zoeken!

Je kan de goudpan in de schuur laten staan naast de goudzeef, we gaan je niet vertellen waar je het goud zelf kan vinden. Niet omdat we dat graag voor onszelf houden, maar vooral omdat het niet de moeite waard is. Althans, met pan en zeef. Het vinden van goud is in Nederland nog best lastig namelijk, je kan het proberen langs de Rijn, maar we garanderen niet dat je de reiskosten terugverdiend met de opbrengst.

Maar dat wil niet zeggen dat er in Nederland geen goud te vinden is, dat is er namelijk wel degelijk! Alleen dan boven de grond in plaats van onder de grond. Want wil je in Nederland goud in bezit hebben, dan ben je gebonden aan het kopen van goud. En daar hebben wij de adresjes voor!

Actuelegoudprijs.nl
Logo
Enable registration in settings - general