Veel gestelde vragen

We krijgen met regelmaat een vraag binnen en de meest gestelde vragen staan hieronder vermeld, dat scheelt u én ons tijd en typewerk. Mocht je een vraag hebben die hier nu (nog) niet tussen staat, schroom niet en stel ons de vraag per e-mail of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We zullen uw vraag uiteraard beantwoorden en mocht de vraag vaker zijn voorgekomen of gaan komen, dan vindt je ook die vraag straks op deze pagina.

Kan ik ook goud kopen bij jullie?

Nee.  Actuelegoudprijs.nl verkoopt zelf geen goud wij verzamelen prijzen, verkooppunten en informatie over goud. Met die informatie hopen wij u te kunnen helpen aan een weloverwogen keuze bij één van onze aangesloten winkels.

Hoe actueel zijn de prijzen?

De prijzen worden elke dag ge-update, er zijn zelfs prijzen die iedere keer dat u de pagina opent de prijs opnieuw wordt opgehaald. Sommige prijzen van winkeliers zijn één op één gekoppeld aan de huidige koers of zogeheten spotprijs. Mocht u tijdens het vergelijken een enorm verschil tegenkomen dan willen wij u erop wijzen dat de prijs op de site van de aanbieder de uiteindelijke prijs is wat deze voor het product vraagt.

Voor verdere vragen en uitleg omtrent prijzen, informatie en de verschillen die u kán tegenkomen op onze site verwijzen wij u graag naar onze disclaimer m.b.t. aanbiedingen en informatie weergegeven op onze site.

Wat is een goudbaar ?

Een “Goudbaar” is een blok(je) zuiver goud met een zuiverheid van .999 (24K) en is (bij voorkeur) gesmolten en vervaardigd door een erkende goud smelter. De beste baren worden geproduceerd door een smelter die door de LBMA is gecrediteerd.

Wat er op een baar moet staan

  • De naam en logo van het merk/de producent.
  • De zuiverheid van het goud. Aangeduid met o.a.:
    999.9 – 999 of .999 en vaak met de toevoeging “FINE GOLD”

Vaak staat er naast deze gegevens ook nog op hoe zwaar de goudbaar is. Met deze merken en stempels is makkelijk te zien wie de goudbaar geproduceerd heeft en waar dat is gebeurd. Met deze gegevens kan er geverifieerd worden of de goudbaar is gesmolten door een LBMA geaccrediteerd bedrijf en dus van echt zuiver goud is.

Actuelegoudprijs.nl
Logo
Enable registration in settings - general