Beleggen in goud

Beleggen in goud kan op verschillende manieren, je kan fysiek goud kopen en weer verkopen. Maar je kan ook aandelen kopen welke hun waarde aan de goudprijs ontlenen. Zonder het goud fysiek in handen te krijgen. Deze manier van beleggen in goud gebeurt vaak via een online broker. Vaak kan je via jouw eigen bank een rekening openen waarmee je kan beleggen. Maar er zijn ook oplossingen online zonder vast te zitten aan een bank.

We hebben een aantal partijen waar je online kan starten met het beleggen in goud voor je in een overzicht gezet.

Het beleggen in goud kan voordelen hebben, en een mooie winst opleveren. Echter, ook deze vorm kent zeker zijn nadelen. Je kan beleggen in goud door het kopen van fysiek goud. Of je koopt aandelen in bijvoorbeeld goudmijnen. Beide ontlenen hun waarde aan de Actuele Goudprijs, en beide hebben risico’s.

Alle manieren om te beleggen in goud hebben één risico wat iedereen loopt, je kan je inzet verliezen. Net als bij het beleggen in andere aandelen, loop je ook hier het risico geld te verliezen. Het hebben van een lange termijn “visie” kan verstandig zijn. Maar wees altijd voorzichtig, en onze tip:  “Beleg of investeer alleen met geld, wat je over hebt.”

Manieren van beleggen in goud

Bij veel van bovenstaande online brokers is het mogelijk om op meerdere manieren te investeren in goud, vaak via een online platform. Deze is via een desktop PC en/of mobiel te benaderen en in de meeste gevallen is er een app voor op je telefoon. Altijd handig om je beleggingen 24/7 in de gaten te kunnen houden.

Exchange Trade funds

Beleggen kan dus naast het kopen van fysiek goud, ook op andere manieren. Je kan beleggen in zogeheten ETF’s ( Exchange Trade Funds ). Je koopt dan een derivaat welke zijn waarde ontleend aan de goudprijs. Deze ETF’s kan je de hele dag kopen en verkopen via jouw bank of online broker.

Contract for Difference

Een andere  manier is om te beleggen in CFD’s ( Contract For Difference ) ook hierbij wordt je geen eigenaar van fysiek goud. Je probeert te profiteren van de koersstijgingen en koersdalingen door te speculeren op de toekomstige prijs. Het wordt vaak als een interessante manier gezien om te beginnen met beleggen, mede omdat deelname vaak al kan vanaf relatief lage bedragen.

etoro beleggen 160x600

beleggen etoro 728x90

Goudmijn of Goudrekening?

Wil je beleggen in goud voor de langere termijn met het oog op bijvoorbeeld de oude dag? Of voor je (klein)kind? Dan is wellicht een Goudrekening een goede optie. Het is een rekening waar jij goud hebt staan die je hebt gekocht. De waarde van jouw rekening volgt de prijs van goud, dit is geen garantie op een dikke winst. Maar wordt over het algemeen als een goed alternatief gezien voor zowel het beleggen in een grondstof alsmede het fysiek in huis hebben van goud.

Regal Assets Banner

Beleggen in goudmijnen

Dichter bij het goud zitten? Beleg dan in de organisaties die al dit prachtige goud delven en naar boven halen. Je kan investeren in de aandelen van een Goudmijn wanneer je een account hebt bij een online broker waar je aandelen kan kopen. Lees hier meer over het beleggen in goudmijnen.

Actuelegoudprijs.nl
Logo
Enable registration in settings - general